JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elektroniktidningen startar sajt i Finland

Elektroniktidningen startar sajt i Finland

Den finska elektronikbranschen har saknat en lokal nyhetskanal sedan Prosessori lades ned i november 2011. Nu täpper Elektroniktidningen igen luckan med den finska systersajten Elektroniikkalehti.fi.
– På Elektroniikkalehti.fi kommer läsarna att hitta nyheter som inte finns någon annanstans i Finland, säger Veijo Ojanperä som är chefredaktör för den nya sajten.

Veijo Ojanperä var tidigare redaktör på Prosessori och driver den finskspråkiga sajten tillsammans med oss på Elektroniktidningen.

Fokus är detsamma som för Elektroniktidningen, det vill säga inbyggda system, komponenter, kraft, test & mät, produktion, EDA och alla andra aspekter av professionell elektronik.

– Ett antal av våra annonsörer frågade oss varför vi inte gjorde något i Finland och när Veijo tände på idén var det ett lätt beslut, säger Anne-Charlotte Sparrvik som sköter annonsförsäljningen.

För de flesta är nog Finland synonymt med Nokia, men elektronikindustrin är betydlig mer mångfacetterad än så. Landet har till exempel många spännande uppstartsföretag, då tänker vi inte enbart på Rovio Entertainment och dess världsberömda mobilspel Angry Birds eller den nya mobiltelefonen Jolla och det nya operativsystemet Sailfish.

Elektroniikkalehti.fi tar vid efter Prosessori. Sajten är redan igång så titta in på elektroniikkalehti.fi, med genväg etn.fi. I augusti börjar nyhetsbrevsutskicken två gånger i veckan.

Här går det att anmäla sig till de kommande nyhetsbreven (länk).

Har du kollegor eller vänner i Finland – tipsa dem!
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)