JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Heta Stolen hetare än någonsin
Branschhöjdare intervjuas på scen på mässan

En professor, en Ericssonchef, ett styrelseproffs, en teknisk direktör och en marknadschef. Samt två verkställande direktörer. Intervjupersonerna i årets Heta Stolen - monter C01:51 - kommer säkerligen att locka stor publik.
Heta Stolen, där prominenta personer i elektroniksverige intervjuas på scen, genomförs för tredje mässan i rad på Elektronik-EP 2002. Och årets intervjupersoner kommer som vanligt att ha en hel del att säga till mässbesökarna.

Intervjuerna äger rum på mässgolvet i monter C01:51, där det också finns ett café. Utfrågare är Elektroniktidningens chefredaktör Adam Edström.

Först ut är Stefan Larsson, marknadschef på AD-Contakt. Stefan är en välkänd person i kontaktdons- och kablagebranschen, med åsikter om det mesta. Han kommer bland annat att intervjuas om hur den svenska kablageindustrin ska bära sig åt för att klara konkurrensen från låglöneländerna och hur konstruktörer ska bete sig för att minimera tid och kostnad för konstruktionen i allmänhet och kontaktdonen i synnerhet. Stefan Larsson intervjuas på tisdagen, klockan 11.30.

På tisdag eftermiddag, klockan 15, är det dags för Stefan Lindeberg, välkänt styrelseproffs och drivande entreprenör bakom många av de opto- och höghastighetselektronikföretag som nu håller på att växa upp i Sverige. Xelerated Packet Devices, Wavium, Transmode, Comlase och Lumentis är bara några av de bolag han är engagerad i. Stefan Lindeberg kommer bland annat att intervjuas om konsten att starta och driva högtekniska företag i Sverige just nu, om att omvandla forskningsresultat till företag och om förutsättningarna för att optosverige ska växa till en lika stor kraft som Ericsson är idag.

På onsdagen inleds Heta Stolen med Gösta Lemne från Ericssons teknikstab. Han är bland annat ansvarig för accessteknologi, mikroelektronik och tredjepartstekno-logi, det vill säga besluten om vad som ska köpas in och vad som ska utvecklas internt. Han är dessutom oerhört kunnig i frågor som rör digital signalbehandling och DSP-kretsar. Och det är förstås frågor om dessa områden som intervjun kommer att kretsa kring. Gösta Lemne intervjuas i Heta Stolen klockan 11.30 på onsdagen.

Hans Hentzell, vd på elektronik- och optoforskningsinstitutet Acreo, är ondagseftermiddagens gäst. Han kommer att intervjuas om forskningsinstitutens roll och hur kontraktsforskning skiljer sig från universitetsforskning och företagsintern forskning. Intressanta projekt och framtidsplaner hos Acreo står förstås också på dagordningen. Hans Hentzell intervjuas klockan 14 på onsdagen.

Mats Hultin, vd på Note, sitter i Heta stolen på torsdag förmiddag. Note, före detta Norrtelje Elektronik, är en av Sveriges snabbast växande kontraktstillverkare, som trots lågkonjunktur fortsatt expandera såväl här hemma som utomlands. Dessutom har Note tagit intiativet till ett internationellt nätverk med likasinnade företag. Strategier för kontraktstillverkare, liksom tekniska spörsmål och miljöfrågor kommer bland frågorna. Mats Hultin intervjuas klockan 11.30 på torsdagen.

Framtidens datorer och IT-lösningar är ämnet på torsdag eftermiddag när det är dags för Torbjörn Johansson, teknisk direktör på IBMs Sverigekontor.
Hans synpunkter på användargränssnitt och användarvänlighet torde vara av intresse för de flesta som utvecklar något som ska användas av andra människor. Torbjörn Johansson intervjuas klockan 14 på torsdagen.

På fredagen blir det bara en Heta Stolen. å andra sidan kommer då en av elektroniksveriges mest inflytelserika professorer, Christer Svensson vid Linköpings universitet. Han har bland annat hävdat att elektrisk kommunikation är bättre än optisk i de flesta tillämpningar, och att det går att få ut mycket mer ur vanliga CMOS-processer än vad som görs idag.
Han har tidigare även forskat på Intel, och har dessutom varit med och grundat flera högintressanta företag, bland dem Switchcore och Optillion. Om allt detta och mer därtill intervjuas Christer Svensson på fredagen klockan 11.30.


Adam Edström
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)