JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Seanet i konkurs
Svenska Seanet, som började sin bana med att utveckla kommunikationssystem för fartyg, har ansökt om konkurs idag. Företagsrekonstruktionen som inleddes i november i fjol har inte kunnat säkerställa en fortsatt drift av verksamheten, konstaterar företagets styrelse.
Solnabaserade Seanet startade 2006. Företaget har framförallt utvecklat system som gör att passagerare och personal på fartyg kan använda sina vanliga GSM-mobiler och trådlöst uppkopplade datorer genom att låta trafiken gå över satellit.

Företaget har haft problem under lång tid och så sent som i höstas sålde det sitt egenutvecklade systemet för kontroll av fartygs positioner till andra aktörer inom mobil kommunikation.

– Försäljningen av systemet visar på att Seanet ligger i framkant vad gäller utveckling av applikationer för den marknad vi verkar på. Vi kommer att fortsätta att utveckla applikationer som genererar värde för våra partners och redare, sade Roland Svensson, vd på Seanet, i samband med försäljningen.

Men trots flera försök att ändra affärsmodeller under de senaste åren har företaget inte lyckats komma på rätt köl. Då rekonstruktionstiden går ut idag, den 22 februari 2012, och styrelsen och rekonstruktören är eniga om att förutsättningar saknas för att förlänga rekonstruktionen ansöker styrelsen nu om konkurs.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)