JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Picobasstation med wifi från Ericsson
På den gigantiska mässan Mobile World i Barcelona har Ericsson visat upp sin första picobasstation som dessutom kan koppla upp terminalerna via wifi. Den nya basstationen kompletterar den existerande RBS 6000-familjen och gör att operatörerna kan addera kapacitet genom att dela upp existerande celler i mindre områden som var och en täcks av en picobasstation. Tekniken med att blanda stora och små celler kallas heterogeneous networks (hetnets).
De nya produkterna är tänkta för platser med många användare på liten yta, till exempel mässhallar, sportarenor och köpcentrum. Uppkopplingen av terminalerna kan ske via mobilnätet, men eftersom basstationerna även har en wifi-del kan operatörerna öka kapaciteten ytterligare genom att nyttja de licensfria banden där man kör wifi.

– Med Ericssons nya RBS-produkter och vår unika approach till hetnets kan operatörerna erbjuda samma tjänster med hälften så mycket spektrum som om de hade använt en annan leverantör för produkter till de mindre cellerna, säger företagets nya teknikchef Ulf Ewaldsson i ett pressmeddelande.

Mer information om de nya produkterna och ur Ericsson vill att operatörerna ska bygga sina nät finns här (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)