JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ansök om EU:s FoU-miljarder – webb-tv i morgon
Vinnova är just nu mitt i en informationsturné om EU:s sjunde ramprogram för forskning och utveckling, FP7. Hittills har myndigheten besökt Linköping, Uppsala och Lund, och där tipsat om hur man lyckas med en finansieringsansökan. I morgon står Stockholm på agendan – ett möte som webbsänds för alla dem som inte har möjlighet att dyka upp under turnén.
I sommar är det dags för de sista utlysningarna inom FP7, som är världens största forsknings- och utvecklingsprogram och pågår fram till och med 2013. Årets budget ligger på 8 miljarder euro, vilket är den största summan inom ramprogrammet sedan starten år 2007.

Nu arrangerar Vinnova en turné där myndigheten besöker ett flertal ställen i landet för att informera om FP7, men också ge tips på hur man lyckas med en ansökan. Mötena vänder sig till forskare på företag, myndigheter, universitet, institut liksom till personer som är allmänt intresserade av EU:s forskningsstöd.

I morgon är mötet förlagt till Albanova i Stockholm – men till skillnad från övriga möten kommer detta möte att webbsändas för alla som inte vill eller har tid att komma till någon av de planerade informationsdagarna (se länk för att komma till webbsändningen).

FP7 är idag en av de största externa finansiärerna av forskning i Sverige. Hittills har exempelvis Stockholms län fått 367 miljoner euro i forskningsfinansiering från FP7 –  där de största bidragstagarna är Karolinska institutet, KTH och Stockholms universitet –  medan Uppsalas län fått 85 miljoner euro och Skåne fått 99 miljoner euro.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)