JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Acte Supply köper Vanpee – blir Vanpee
Distributören Acte Supply köper Nyköpingsbaserade Vanpee – starkt inom belysningskomponenter – och byter samtidigt namn till Vanpee. Båda företagen ingår i Lagercrantz Group, som är noterat på den svenska börsen.
Det var i juli förra året som Lagercrantz Group köpte norska Vanpee Norge AS och svenska Vanpee AB. Förutom att de båda företagen distribuerar belysningslösningar erbjuder de också konsulttjänster inom ljusstyrning och programmering av ljusstyrningsutrustning. Kunderna är främst armaturtillverkare, grossister och installatörer i Norge och Sverige.

Nu är det beslutat att verksamheten i svenska Vanpee flyttas över till Acte Supply från och med den första april i år. Det innebär att Vanpee flyttar sitt lager från Nyköping till Actes logistikcenter i Norrköping. Säljpersonal och teknisk support följer med i flytten.

Namnet på det nya företaget blir Vanpee.

– Vi är övertygade om att Vanpee AB blir en stark partner med hög teknisk kunskap och servicenivå inom belysningskomponenter, främst LED-teknologi, elektromekaniska komponenter, kontaktdon, kablagematerial samt passiva komponenter, skriver Håkan Donnerlid, vd på Acte Supply, i ett pressmeddelande.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)