JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Transmode trycker in sex transpondrar per kortplats

Transmode trycker in sex transpondrar per kortplats

Utrymmet i datacentraler och telestationer brukar vara begränsat. Det har optobolaget Transmode tagit fasta på och släpper en familj kompakta, sexkanaliga transponderkort för kommunikation på 10 Gbit/s. Jämfört med föregångarna som var fyrkanaliga kräver nykomlingen 50 procent mindre utrymme.
– Vi vet från dialogen med våra kunder att nätutbyggnaden i praktiken ofta beror på hur mycket utrymme och kraft som faktiskt finns tillgängligt på en viss plats. Så när vi vidareutvecklar våra utrymmeseffektiva och energisnåla lösningar är detta av största betydelse för våra kunder. Transmode har alltid varit ledande på det här området, och vi är förstås glada över att nu ha blivit ännu mer effektiva med 10G och 100G, säger Transmodes teknikchef Sten Nordell.

I ett 11u-chassi får man in maximalt 96 transpondrar av den nya Hex-typen vilket ger upp till 192 portar. Varje 10G-transponder, inklusive optik, förbrukar under 5 W.

Den nya familjen består av tre plug-in-kort till TM-Serien. Det är en sexkanalig OTN-transponder, en sexkanalig transparent transponder och en sexkanalig iWDM-transponder.

Den nya transpondern stöder alla tjänster från 614 Mbit/s CPRI till FC-16 Fibre Channel passar till prestandakrävande tillämpningar som mobile fronthaul och sammankoppling av datacenters, då fördröjningen är mindre än 4 ns.

OTN-transpondern och iWDM-transpondern stöder ett stort antal 10G-tjänster inklusive 10G Ethernet, OTN, SDH/SONET och Fibre Channel. Den är idealisk för nät som använder OTN eller Transmodes iWDM.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)