JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Pengastinn investerare letar smarta idéer från Stockholm

Siemens investeringsbolag next47– med fokus på startupföretag – lägger sin nordisk bas i Stockholm. Företaget är särskilt intresserat av att investera i teknik som artificiell intelligens, mobilitet, avancerad tillverkning, IT-säkerhet och energi.

Next47 är Siemens globala innovations- och investeringsbolag med en miljard euro i kapital. Företaget startade 2016 och när det nu drar igång sin verksamhet i Norden och Baltikum läggs basen i Stockholm.

Uppgiften är bland annat att koppla samman entreprenörer och innovativa affärsidéer med Siemens kunder och breda verksamhet inom elektrifiering, automation och digitalisering.

– Vår strategi är att kombinera den oberoende investerarens snabbhet med bredden av Siemens verksamhet och startupvärldens innovationskraft. Sverige har många visionära entreprenörer som next47 ser fram emot att lära känna, säger Magnus Lundin, verksamhetsledare för next47 Nordics i ett pressmeddelande

 

 

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)