JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. IPC varnar för mikrovior

Mikrovior mellan ledare i mönsterkortslager får allt mindre dimensioner och det leder till tillförlitlighetsproblem. Varningen kommer från branschorganisationen IPC.

Ett antal medlemsföretag har slagit larm till IPC att de upptäckt problem i mer avancerade mönsterkort. Det handlar om mikrovior som klarat den normala kontrollen enligt IPC-6010, Printed Board Qualification and Performance Specifications.

Mikrovior är normalt under 0,15 mm i diameter och borras med laser för att sedan pläteras.

Trots kontrollen har det uppstått problem efter det att korten monterats och körts i lödugnen. Många av problemen upptäcks inte vid rumstemperatur utan uppträder bara vid drift när temperaturen stiger.

En del av problemen fångades upp vid ICT-testning men det rapporteras också att felen upptäckts först efter det att korten installerats ute hos kund.

IPC arbetar nu med att ta fram en ny testmetod som kan ersätta de tvärsnitt som idag avsynas med mikroskop. Det handlar om prestandabaserade tester där man temperaturcyklar och temperaturchockar korten för att sedan mäta impedansen över mikroviorna.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)