JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericssons USA-fabrik hamnar nära Dallas

Det blev Lewisville strax norr om Dallas som drog vinstlotten när Ericsson valde ort för sin första amerikanska fabrik.

Ericsson har successivt skalat upp närvaron i USA med allt mer utvecklingsverksamhet. För ett drygt år sedan stod det också klart att företaget skulle börja tillverka i landet. Motiveringen då var att korta leveranstiderna och öka flexibiliteten för amerikanska kunder, som står för ungefär en fjärdedel av omsättningen.

Initialt har Ericsson tagit hjälp av en icke namngiven kontraktstillverkare men nu är det alltså dags för en egen fabrik. Den hamnar i Lewisville, strax norr om Dallas, inte långt från Plano där Ericsson har sitt amerikanska huvudkontor.

Investeringen går loss på närmare en miljard kronor. För det får Ericsson en fabrik på 28 000 kvadratmeter som är uppkopplad med 5G och högt automatiserad. Dessutom ska bygganden vara 28 procent mer energieffektiv än genomsnittet.

Fabriken får ungefär hundra anställda vid start i början av nästa år. Den ska tillverka radioprodukter för 5G inklusive modeller där antennerna integrerats med radion.

Telekomjätten har idag egna fabriker i Estland, Kina och Brasilien.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)