JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Strömsnål men kapabel systemkrets

Strömsnål men kapabel systemkrets

Först kom ettan, sedan trean och därefter femman. Nu är det dags för fyran av Cypress systemkretsar i Psoc-familjen. Men så mycket mer än att den bygger på Armkärnan Coretex-M0 får vi inte veta. Företaget kommer att portionera ut detaljerna de kommande veckorna.
Psoc, eller Programmable System-on-Chip, som förkortningen ska läsas ut, innehåller förutom processorn en lång rad konfigurerbara block, både digitala och analoga. Bland annat finns programmerbar logik, AD- och DA-omvandlare liksom operationsförstärkare, komparatorer och DSP-lika filter.

Kretsarna har också SRAM, EEPROM och flashminne.

Den ursprungliga varianten som lanserades redan 2002 baserades på Cypress egna processor M8C. Psoc 3 innehåller den klassiska åttabitars 8051-kärnan medan storebror Psoc 5 har försetts med Arms 16/32-bitars Cortex M3-kärna (länk).

Nu fyller alltså Cypress på med Psoc 4 som innehåller Cortex-M0. Prestandamässigt ligger Cortex-M0 klar under Coretx-M3.

Den nya modellen Psoc 4 är tänkt för bland annat motorstyrning, temperaturmätning, kodlås och portabel medicinteknisk utrustning.

De enda tekniska detaljer Cypress avslöjar just nu är att läckströmmarna uppgår till maximala 150 nA när kretsen befinner sig i ett viloläge där alla data ligger kvar i SRAM och den programmerbara logiken. I det djupa sovläget sjunker strömförbrukningen till 20 nA.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)