JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Vinstras för Ericsson
Försäljningen ökade något men vinsten minskade kraftigt. Så kan man sammanfatta årets första kvartal för telekomjätten Ericsson.
Vinsten före skatt stannade på 1,7 miljarder kronor för årets första kvartal. Motsvarande period i fjol blev det 9,1 miljarder.

Omsättningen ökade en miljard från i fjol till 52 miljarder kronor. Affärsområdet Networks stod för 28,1 miljarder, Global Services för 21,5 miljarder och Support Solutions för 2,4 miljarder.

Både vinst och omsättning var sämre än vad analytikerna spått.

”Försäljningsökningen kommer främst från Networks och installationstjänster, till följd av hög projekt-aktivitet i framförallt Europa och Nordamerika. Nordamerika fortsatte att vara den starkaste regionen med en tillväxt på 23% trots nedgången inom CDMA. Nordostasien hade ett utmanande kvartal med lägre försäljning i Sydkorea som fortfarande är en av de mest avancerade marknaderna för LTE, men utan den parallella 3G-utbyggnaden som gjordes under första kvartalet 2012.Regionen har även påverkats av fortsatt strukturell minskning av GSM-investeringar i Kina och valutakurseffekter i Japan.” skriver vd och koncernchef Hans Vestberg i kvartalsrapporten.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)